Banánove lívance

Banánové lívance
Nutriční hodnoty pro jednu porci:
1460 kJ 12 g bílkovin
12 g sacharidů 12 g tuků

Doba přípravy: 15 minut (15 minut tepelná úprava)

Množství: cca 12 kusů

Suroviny:

Postup:

  1. V míse si vidličkou rozmačkáme banány na kaši – hrudky nevadí.
  2. Do banánové kaše rozklepneme vejce, přilijee mléko, sůl a prášek do pečiva.
  3. Směs rozmícháme metličkou, následně přisypáváme mouku a stále mícháme dokud nevytvoříme hustější těsto.
  4. Nakonec přidáme vanilku nebo skořici.
  5. Na pánvičku kápneme vždy pár kapek oleje a naběračkou lijeme těsro na pánevpodle požadované velikosti lívanců

Typy na dozdobení:

Každý lívanec lze ozdobit libovolně. K tomů můžeme využít pouze samotný banán nebo například tvaroh, libovolné ovoce, skořici, ořech, med.