Losos pečený v troubě

Losos pečený v troubě
Nutriční hodnoty pro jednu porci:
492 Kcal 31 g bílkovin
2 g sacharidů 40 g tuků

Doba přípravy: 20 minut (+ 10 minut tepelná úprava)

Množství: 2 porce

Suroviny:

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Připravte si dva archy pečicího papíru. Na spodní polovinu pečicího papíru rozprostřete špenát a na plátky nakrájené žampiony.
  3. Lososa položte na špenát s žampiony, posypte solí, pepřem, potřete chilli a zakápněte olivovým olejem.
  4. Lososa přehněte druhou polovinou pečícího papíru, zarolujte od jednoho kraje k druhému. Tím vytvoříte kapsu.
  5. Lososa dejte na plech a přemístěte do trouby.
  6. Pečte při 165–175 °C 15 minut.
  7. Lososa podávejte s rýží, pečenými brambory nebo celozrnným pečivem..
  8. Nakonec ozdobte citrónem.