Mrkvová pizza

Mrkvová pizza
Nutriční hodnoty pro jednu porci:
148 kcal 5 g bílkovin
5 g sacharidů 12 g tuků

Doba přípravy: 30 minut (+ 20 minut telelná úprava)

Množství: 6 porcí

Na těsto budeme potřebovat:

Na vrch:

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Mrkev rozmixujte společně s mozzarellou, vejcem a 2 stroužky česneku.
  3. Formu dáme do předehřáte trouby na 190°C a pečeme přibližne 15-20 minut.
  4. Plech si vyložte pečícím papírem a z těsta na něj vytvarujte kruh (pokud je těsto moc řídké, rukama ho vyždímejte, nebo ho nechte vykapat)
  5. Plech přendejte do vyhřáté trouby a pečte 15-20 minut na 170-180 °C.
  6. Hotovou krustu poznáte tak, že okraje začnou hnědnout.
  7. Krustu potřete rajčatovou omáčkou, přidejte na tvrdo uvařené vejce, avokádo nakrájené na plátky, kukuřici, žampiony, rajčata.
  8. Nakonec pizzu posypte rukolovými listy, nakrájejte na 6 stejných dílků a podávejte.