O produktu

Káva s dlouholetou tradicí.

Jsme s vámi již od roku 2001.

Malá pobočka v srdci Pardubic.

Naše Latte

latte
ikona usměv

Kávu připravíme s úsměvem

ikona usměv

Praženo a připraveno v ČR

ikona usměv

Rychlá obsluha

ikona usměv

Od ověřených farmářů z Brazílie

Cena: 60 Kč

Příběh kávy:

Vezmu to pěkně zostra hned od začátku. Aida Batlle je jednou z nejslavnějších kávových farmářek na světě. A co dělá farmáře slavnými? Slavnými je dělá fakt, že jakékoliv kafe do světa vypustí, tak je naprostá bomba.

Narovinu vám řeknu, že mi trvalo 6 let, než se mi podařilo nějaký Aidin lot ukořistit. Je neustále velmi zaneprázdněná a většinu jejích zákazníků tvoří asijské a americké pražírny. Na Evropu se příliš nezaměřuje. Je to prostě moc „malý“ trh a tím pádem se její káva nedá koupit přes importéry v menším množství. Fiftybeans se za 8 let existence, hlavně díky našim skvělým zákazníkům, dostalo na solidní objem produkce, takže jsem si mohl dovolit od Aidy objednat celou paletu vakuované zelené kávy, tedy cca 270 kg. Za pomoc s importem moc děkuji Eduardu Hernandézovi, jehož kafe Don Antonio můžete nyní také ochutnat.

Aida Batlle zdědila po otci několik farem a jednou z nich je Finca Kilimanjaro. Právě zde její otec tajně vysadil keňské odrůdy SL28 a SL34 a ty se samovolně křížily s místním Bourbonem. Výsledkem bylo naprosto jedinečné kafe, které nemělo ve světě obdoby. V roce 2003, tedy na začátku 3. kávové vlny, s tímto kafem Aida vyhrála Cup of Excellence v El Salvádoru a tím započala svou hvězdnou kariéru.

Nyní se Aida věnuje projektu Aida Batlle Selection, kde pomáhá farmářům z celého světa produkovat to nejkvalitnější kafe.

A co že jsem to pro vás vybral za kafe?

Jedná se právě o onu směs odrůd SL28 a SL34 s Bourbonem. Pro zpracování Aida zvolila plně promytou metodu, aby tím vyzdvihla šťavnatost této kávy. Očekávejte velmi čisté tóny broskví, třešní, květin a medu. Prostě takový božský vzor, jak by mělo promyté kafe chutnat!

kávová zrna

Wonderbeans

Wonder, neboli zázrak. To vystihuje chutě a aromata těchto káv. Cílem tohoto projektu je najít nejlepší kávy z celého světa a nabídnout je vám, našim fantastickým zákazníkům.

Káva se stala nedílnou součástí gastronomie a já jí tímto projektem vzdávám hold.

Pro upražení této kávy používám pražičku Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Umožňuje mi to velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a tím dokáži zachovat vysokou šťavnatost, ale také sladkost.

Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte kávu nejdříve 7 dnů od data pražení. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.

Balíček je infuzován potravinářským dusíkem pro zpomalení oxidace zrn, proto si káva zachová svůj charakter i po 45 dnech od upražení.

ZEMĚ PŮVODU El Salvádor
ZPRACOVÁNÍ Promyté
SENZORICKÉ CHARAKTERISTIKA Šťavnatá káva
ODRŮDA Bourbon
SL28 SL34
NADMOŘSKÁ VÝŠKA 1700 m
METODY PŘÍPRAVY V60, Kalita, Aeropress, Clever dripper, Batchbrew
ZRNKOVÁ KÁVA ano

převzato fiftybeans