Kuchtíme s Ivčou

Instragram logo

kuchtime_s_Ivcou

Caesar salát

(1 hodina) 4 porce

Ingredience

Ingredience Množství
Rimský salát 1 velký nebo 2 malé
Parmezán Podle chuti
Chléb nebo rohlík Podle chuti
Caesar dresink Podle chuti
Slanina 100g

Pracovní postup

Začněte tím, že připravíte dresink. Smíchejte 2 malé stroužky česneku, 1 čajovou lžičku pasty z ančoviček, 1 lžíci citronové šťávy, 1 čajovou lžičku hořčice Dijon a 1 čajovou lžičku worcesterské omáčky. Poté přidejte majonézu, parmazán, sůl a pepř. Dresink Vám v lednici vydrží cca týden.

Poté připravte salát. Ze salátu odřízneme košťál a salát rozebereme na listy, které opereme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na proužky a nasucho ji osmažíme na pánvi. Chléb nebo rohlík nakrájíme na kostičky a opečeme je na pánvi. Okapané salátové listy příčně nakrájíme na proužky, vložíme je do mísy a zalijeme omáčkou. Sardelky očistíme a nakrájíme na malé kousky. Sardelky se slaninou a opečeným chlebem nebo rohlíkem nasypeme na salát. Salát postrouháme parmazánem nebo jej posypeme parmazánovými hoblinkami.

Recenze