Panna cotta
(30 minut) 6 porcí
Ingredience
Ingredience | Množství |
Smetana | 750 ml |
Mléko | 125 ml |
Cukr | 150 g |
Želatina | 6 ks |
Jahody | 500 g |
Pracovní postup
Začněte tím, že želatinu nasypete do trošky studené vody nebo mléka a nechte ji několik minut želatinovat. Mezitím v hrnci zahřejte smetanu, cukr a vanilku, a počkejte dokud se nezačne vařit. Ujistěte se, že je veškerý cukr rozpuštěn. Poté vypněte a do horké smetanové směsi přidejte změklou želatinu. Okamžitě míchejte, dokud směs nebude hladká. Ujistěte se, že je směs zcela hladká a že v ní nezůstaly žádné malé krystalky. Pokud ano, vraťte hrnec zpět na sporák a velmi jemně ho zahřívejte (to je velmi důležité!), dokud se želatina zcela nerozpustí. Poté nalijte směs do jednotlivých misek a dejte je do lednice na minimálně 4 hodiny