Kuchtíme s Ivčou

Instragram logo

kuchtime_s_Ivcou

Panna cotta

(30 minut) 6 porcí

Ingredience

Ingredience Množství
Smetana 750 ml
Mléko 125 ml
Cukr 150 g
Želatina 6 ks
Jahody 500 g

Pracovní postup

Začněte tím, že želatinu nasypete do trošky studené vody nebo mléka a nechte ji několik minut želatinovat. Mezitím v hrnci zahřejte smetanu, cukr a vanilku, a počkejte dokud se nezačne vařit. Ujistěte se, že je veškerý cukr rozpuštěn. Poté vypněte a do horké smetanové směsi přidejte změklou želatinu. Okamžitě míchejte, dokud směs nebude hladká. Ujistěte se, že je směs zcela hladká a že v ní nezůstaly žádné malé krystalky. Pokud ano, vraťte hrnec zpět na sporák a velmi jemně ho zahřívejte (to je velmi důležité!), dokud se želatina zcela nerozpustí. Poté nalijte směs do jednotlivých misek a dejte je do lednice na minimálně 4 hodiny