Kuchtíme s Ivčou

Instragram logo

kuchtime_s_Ivcou

Rajčatová polévka

(30 minut) 4 porce

Ingredience

Ingredience Množství
Rajčatový protlak 400 g
Zeleninový vývar 500 ml
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužky
Olivový olej 2 lžíce
Sůl Podle chuti
Cukr 1 lžička
Perníkové koření 1/2 lžičky
Rozmarýn 1 lžička
Bobkový list 2 ks
Smetana 100 ml
Parmezán 50 g
Bazalka Na ozdobu

Pracovní postup

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji, dokud nezesklovatí. Přidáme rajčatový protlak, vývar, sůl, cukr, perníkové koření, rozmarýn a bobkový list. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, dokud polévka nezhoustne a nezíská plnou chuť.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu a vmícháme nastrouhaný parmezán. Podle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme s čerstvým pečivem a posypeme nasekanou bazalkou. Dobrou chuť!

Recenze