icon.png, 30kB

Sushi Eden

Gunkan Sushi

Co budeme potřebovat:

K podávání

Příprava:

  1. Začneme s rýží. Rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepřestane odtékat bíle zbarvená voda. Na 1 díl rýže přidáme 1,5 dílu vody a rýži jednoduše uvaříme. Rýži vaříme nejlépe v rýžovaru.
  2. Uvařenou rýži vyndáme a ideálně vložíme dřevěné mísy. Ale můžeme použít i skleněnou. Rýži necháme vychladnout na teplotu zhruba lidského těla.
  3. Mezitím, co nám rýže chladne připravríme si nálev. Do menší sklenice si smícháme 4 polévkové lžíce rýžového octa, 2 čajové lžíce soli a cukru. Rozmícháme, aby se nám sůl a cukr úplně rozpustil.
  4. Dále si připravíme mísu v níž si budete namáčet ruce, nalijte hrnek vody a okyselte ji dvěma lžícemi octa.
  5. Lososa nakrájíme na takové tenké trubičky
  6. Vychladlou rýži zalejeme nálevem, který jsme si připravili, pořádně to promícháme a začneme s kompletací
    1. Nori řasu nastříhejte na pruhy silné 3 cm.
    2. Okurku nakrájejte na slabé plátky a okraje odkrájejte od středu, abyste vytvořili ozdobné plátky.
    3. Navlhčete si ruce vodou, z rýže tvarujte oblé válečky, dlouhé asi 5,5 cm. Jeden by měl vážit asi 25 g. Ze shora lehce potřete váleček wasabi pastou.
    4. Proužek řasy na jedné straně navlhčete, aby přilnul při obtočení k řase z druhé strany.
    5. Váleček obtáčejte řasou položený na podložce. Do vzniklého prostoru navrstvěte kaviár, ozdobte okurkou.
Zpět na recepty