icon.png, 30kB

Sushi Eden

Nigiri Sushi

Co budeme potřebovat:

K podávání

Příprava:

  1. Začneme s rýží. Rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepřestane odtékat bíle zbarvená voda. Na 1 díl rýže přidáme 1,5 dílu vody a rýži jednoduše uvaříme. Rýži vaříme nejlépe v rýžovaru.
  2. Uvařenou rýži vyndáme a ideálně vložíme dřevěné mísy. Ale můžeme použít i skleněnou. Rýži necháme vychladnout na teplotu zhruba lidského těla.
  3. Mezitím, co nám rýže chladne připravríme si nálev. Do menší sklenice si smícháme 4 polévkové lžíce rýžového octa, 2 čajové lžíce soli a cukru. Rozmícháme, aby se nám sůl a cukr úplně rozpustil.
  4. Dále si připravíme mísu v níž si budete namáčet ruce, nalijte hrnek vody a okyselte ji dvěma lžícemi octa.
  5. Lososa nakrájíme na tenké plátky
  6. Vychladlou rýži zalejeme nálevem, který jsme si připravili, pořádně to promícháme a začneme s kompletací
    1. Namočíme ruce do vody s octem a v dlani a v prstech tvarujeme bochánek či váleček do ideální velikosti. Správná velikost je taková, aby se nám váleček pohodlně vešel celý do úst.
    2. Hotový váleček položíme, vezmeme plátek ryby, který z jedné strany potřeme pastou wasabi. Rybu následně položíme na bochánek rýže, wasabi pastou směrem dolů. Tím je nigiri sushi je hotovo a můžeme servírovat!
Zpět na recepty