Nabídka

V ukrajinské kultuře není oběd jen jídlo, je to skutečná oslava chutí a tradic. Tradičně ukrajinský oběd zahrnuje tři hlavní chody: první, druhý a dezert.

První pokrm

Dish 1

První chod bývá polévka. Boršč je možná nejoblíbenější a symbolická polévka v ukrajinské kuchyni. Jeho červená barva a bohatá chuť z něj činí skutečné ukrajinské mistrovské dílo. Kromě toho se v nabídce často nacházejí další polévky, jako je solyanka, houbová polévka atd.

Druhý pokrm

Dish 2

Druhý chod je hlavním jídlem jídla, obvykle se skládá z masa, ryb nebo zeleniny. Mezi oblíbené hlavní chody ukrajinské kuchyně patří řízky, guláš, knedlíky s bramborem nebo masem a rybí pokrmy. Ke každému z nich je většinou přiložena porce brambor, kaše nebo jiné přílohy.

Třetí pokrm

Dish 3

A samozřejmě poslední akord jídla je dezert. V ukrajinské tradici to může být cokoliv od sladkých koláčů a medových dortů až po knedlíky s třešněmi.